Wat is nu de juiste dweil?

Het dweilen van de vloer zorgt ervoor dat deze écht schoon wordt. Maar hoe pak je dit het beste aan, en welke dweil is nu de beste keuze? Dit hangt af van het type vloer en de plek in huis.

Voordat je gaat dweilen …
Tip: gebruik eerst een stofwisser om de vloer stofvrij te maken. Met een stofzuiger verwijder je niet al het vuil en een stofwisser is bovendien heel gemakkelijk in gebruik. Gebruik een wisser in combinatie met stofdoekjes om de ruimte stof- en haarvrij te maken. Dat maakt het dweilen erna een stuk makkelijker.

Flink bevuild
Moet er flink geschrobd worden – bijvoorbeeld in een keuken of schuur – dan is een luiwagen een aanrader. Een luiwagen is een borstel waar een steel aan bevestigd kan worden, ideaal om grof vuil weg te boenen. Maak het af met een vloertrekker en een katoenen dweildoek en de vloer glimt je tegemoet.

Zwabber of dweildoek?
Als je een dweil gaat kopen in de winkel dan zie je dat er verschillende soorten bestaan. Je kunt kiezen voor een mop met wringer of juist voor een vlakmop. Het verschil is dat een katoenen mop meer water vasthoudt. Dit is handig om het vuil goed los te weken en de vloer extra goed te reinigen. Een vloermop is daarom ideaal voor de keuken of badkamer.

Een vlakmop is meer geschikt voor de woonkamer. Dit type vloerwisser is namelijk uitermate geschikt om gevoelige vloeren (zoals bijvoorbeeld houten vloeren) mee te reinigen. De vlakmop houdt weinig water vast. Zo wordt de vloer niet te nat en bovendien droogt deze daardoor sneller op. Ook voorkom je met een platte vloerwisser dat er kringen of strepen ontstaan.

Gebruiksgemak met Sorbo Premium
Onder het high quality label Sorbo Premium vallen een aantal heel handige vloerwissers. Bijvoorbeeld de Spraymop: deze vloerwisser heeft een ingebouwd reservoir voor schoonmaakmiddel. Met deze dweil heb je geen losse emmer sop nodig – ideaal als er onverwacht visite langskomt en je wil nog even snel de vloer wissen.
Aan de Quick Click steel van Sorbo Premium kunnen verschillende vloermoppen en vlakmoppen bevestigd worden. Zoals de viscose of katoenen dweil voor de badkamer of keuken, of juist een microvezeldweil voor de woonkamer.