Checklist

Voorjaarsschoonmaak checklist: ga opgeruimd de zomer in met deze tips!

Van oudsher is de voorjaarsschoonmaak een van de grootste schoonmaakbeurten van het jaar. Alle kamers worden ondersteboven gekeerd en van plafond tot vloer grondig gepoetst. Meubels worden afgestoft, ramen gelapt, vloeren geboend en spullen uitgezocht. Met een schoon en opgeruimd huis ga je fris de zomer in.

Opruimen doe je zo
Voordat je begint met schoonmaken, is het handig om alle losse rommel en spulletjes op te ruimen. De lenteschoonmaak is ideaal voor het uitzoeken van alles wat je hebt vergaard het afgelopen jaar. Neem bij elke ruimte een aantal dozen mee: een voor spullen die weggegooid kunnen worden, een doos met als bestemming de kringloop en een doos voor spullen die eigenlijk in een andere kamer horen. Zo kan je gemakkelijk en overzichtelijk kleding uit zoeken, maar ook oud speelgoed, tijdschriften, boeken en dvd’s. Je kunt de voorraad in de keuken ook eens uitzoeken: je komt waarschijnlijk meer voedsel tegen dat over de datum is dan je zal denken.

Geen hoekje wordt overgeslagen
Als standaardregel is het handig om van boven naar beneden te werken, zodat je neerdwarrelend stof ook mee kunt nemen. Ook kun je met de klok mee poetsen, zodat je zeker weet dat je geen hoekje hebt overgeslagen.
De lenteschoonmaak is het ideale moment om alle dingen schoon te maken die je normaal over het hoofd ziet. Wij hebben een handige checklist opgesteld met handelingen waar je nu eindelijk eens de mogelijkheid voor hebt. Dus pak de handschoenen en doeken en poetsen maar!

Download de checklist hier!