Uitdaging: 5 x schoonmaken in 1 minuut!

Je hebt het druk, druk, druk, en als je al tijd hebt voor jezelf dan wil je die niet besteden aan het huishouden. Klinkt dit bekend? Lees dan gauw verder om te ontdekken wat je in slechts 1 minuut kunt schoonmaken!

 

Snel en doeltreffend schoonmaken

Eerlijk is eerlijk: in 1 minuut krijg je niet het hele huis aan kant. Maar als je elke dag een minuutje aan het huishouden besteed, dan wordt jouw huis telkens een beetje schoner. Daarom hebben wij 5 taken bedacht die ieder in 1 minuut uitgevoerd kan worden. De slimme lezer ziet bovendien dat sommige taken gecombineerd kunnen worden. Terwijl je wacht op de magnetron kun je alvast de afwas verzamelen of de spiegels afnemen. Het is geweldig hoeveel je gedaan krijgt in korte tijd. Durf jij de uitdaging aan?

Maak het extra spannend door een stopwatch of zandloper te gebruiken. Kijk maar of het je echt lukt in 1 minuut. Of maak er een wedstrijdje van met je huisgenoten of je kinderen. Wie is er het snelst klaar?

Lees voordat je begint onderstaande handelingen door. Weet waar je aan begint voordat de tijd gaat lopen. Ben je er klaar voor? Pak dan nu je stopwatch en …. start!

 

In 1 minuut …

… de waterkoker reinigen

Giet een scheutje schoonmaakazijn in de waterkoker en vul hem verder met water. Zet de waterkoker aan en wacht tot die klaar is. Giet het kokende vocht weg en voilà: de waterkoker is kalkvrij! Spoel wel goed na, want anders drink je straks zure thee.

… schone deurklinken

De deurklinken worden vaak vergeten in huis maar vormen wel een bron van bacteriën. Neem met een licht vochtige microvezeldoek de deurklinken af en vergeet daarbij het stukje eromheen niet (let maar eens op hoe vaak je de deur net onder de klink aanraakt). Heb je veel deuren in huis? Maak er dan zoveel mogelijk schoon in 1 minuut!

… een schone magnetron

Plaats een bakje water met wat citroensap een minuut lang in de magnetron. Door de damp weekt het vuil los, waardoor je de magnetron daarna heel snel kunt schoonmaken. Al met al duurt deze handeling dus iets langer dan 1 minuut, maar terwijl je wacht op de magnetron kun je alvast aan de slag met onze volgende tip.

… de afwas verzamelen

Een herkenbaar tafereel in huis zijn de koffiekopjes en borden die zich door het hele huis verspreiden. De een drinkt koffie aan de keukentafel en de ander op de bank. Het gevolg is een rommelig uitziende woonkamer. Gelukkig is hier heel snel iets aan te doen. Verzamel in 1 minuut zoveel mogelijk afwas en breng die naar de keuken. Opgeruimd staat netjes!

… de toiletpot poetsen

Met de Sorbo Quick & Easy Toiletborstel kun je supersnel het toilet schoonmaken. Deze handige wc-borstel heeft een reservoir waar 50 ml reinigingsmiddel in kan. Druk 1 of 2 keer op de knop, even schrobben en het toilet is weer schoon. Als je tijd over hebt, neem dan ook gauw de toiletbril af met een sanitairdoekje.

 

Als je klaar bent kun je weer even heerlijk genieten van een schoon uitziende woonkamer. Wanneer je wel houdt van een beetje competitie dan is dit een perfecte manier om jouw huishouden aan te pakken.