Home Deco__LD0256_small

Stylen met Sorbo: maak jouw keuken klaar voor 2021

De keuken is in veel huizen het hart van het huis. Hier gebeurt van alles: van het voorbereiden van eten tot het eten van ontbijt en het bespreken van de dag. En vaak is deze ruimte niet alleen de hart van het gezinsleven. Nu open plan living steeds populairder wordt, wordt de keuken ook vaker bij de leefruimte betrokken. Maar omdat een keuken ook echt een werkruimte is, wordt het al snel rommelig. Tijd om wat gezelligheid en warmte in de keuken te brengen, zodat je deze ook met trots kunt laten zien! Wil je weten hoe je dat doet, zonder dat je meteen hele keuken hoeft te verbouwen? Eén woord: accessoires! Van mooie eetkamerstoelen tot het Sorbo doekje over de kraan: met een paar welgeplaatste accessoires verander jij jouw saaie keuken zo in een waar styling-paradijs!

Voordat je begint met stylen

Een keuken is echt een werkruimte en daarom is het belangrijk om goed na te denken over een praktische manier van stylen. Als je een kleine keuken hebt, is het niet handig om je beperkte werkblad vol te zetten met accessoires. En als je steeds eerst uren bezig bent met opruimen voordat je jouw keuken schoon kan maken, is dat ook niet echt handig. Daarom is stap 1 van keuken styling altijd: style met de spullen die je ook dagelijks gebruikt! Investeer bijvoorbeeld in een paar mooie houten snijplanken, of verzamel de houten spatels in een mooie glazen of keramieken pot. Met zulke kleine touches breng je al meteen een stuk gezelligheid in de keuken.

Hier alvast wat tips om te starten met stylen:

  • Creëer een spannend tafereel door te spelen met verschillende hoogtes, vormen en materialen.
  • Groepeer je accessoires in oneven aantallen.
  • Creëer een visueel middelpunt waar het oog naartoe getrokken wordt en groepeer de accessoires daaromheen.
  • Hou het simpel en zet planken en aanrechtbladen niet vol met accessoires.
Stylen met Sorbo 02

De keuken stylen: hou het praktisch

Tijdens en ook na het koken heb je allerlei spullen nodig, van snijplanken en pannen tot afwasborstels en keukendoeken. Je kunt alles wegstoppen in kastjes, maar dan loop je wel het risico dat jouw keuken eruit ziet als een showroomkeuken. Wil je jouw keuken net zo gezellig en mooi inrichten als de rest van jouw huis? Dan hier wat tips om te stylen met (Sorbo) accessoires:

  1. Laagjes, laagjes, laagjes. Alle accessoires op een rijtje zetten ziet er natuurlijk erg strak en modern uit, maar is vaak niet echt spannend om naar te kijken. Om een beetje diepte te creëren in het tafereel kun je werken met laagjes. Groepeer bijvoorbeeld je mooiste houten snijplanken bij elkaar en zet de hoogste achteraan en de laagste vooraan. Voorraadpotten met koffie of suiker zet je niet op een rijtje, maar plaats de ene pot wat meer richting de muur, terwijl je de ander ervoor zet.
  2. Wissel af met materialen! Wat ook erg goed werkt, is het spelen met verschillende materialen. Wissel houten snijplanken af met een mooie aardewerken pot voor je roestvrijstalen of houten spatels en lepels. Plaats glazen kruidenpotjes naast een keramieken peper- en zoutstel. Laat ook vooral je keukendoeken en (mooie) poetsdoeken zien. Doeken brengen vaak een dot kleur in je keuken en dankzij het zachte materiaal bieden zij ook een mooi contrast tegen al het keramiek, hout en RVS in de keuken. Hang de vaatdoek bijvoorbeeld over de kraan (kan hij meteen goed drogen) en de keukendoek over het handvat van een keukenkastje.
  3. Groepeer accessoires in bakjes of op plankjes. Een aanrecht vol losse accessoires oogt al snel rommelig en overvol. Door accessoires bij elkaar te plaatsen op een tray of in een mooi bakje creëer je eenheid en rust in de keuken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de afwasborstel en afwasmiddel, of rol je microvezeldoekjes op en berg deze op in een rieten mandje. Zo heb je altijd een poetsdoekje bij de hand en ziet het er meteen leuk uit!
  4. Hang ook accessoires op aan de muur. Als je geen grote snijplanken of andere objecten hebt om tegen de muur te zetten, kun je ook het keukengerei aan de muur hangen! Een rij met kookmessen of spatels oogt vaak heel chique en doet denken aan de keuken van een luxe restaurant. Maar het is ook praktisch, omdat je de spullen meteen bij de hand hebt en ze goed kunnen drogen. Daarom is het ook handig om je afwasborstel aan de muur te hangen. De haren kunnen zo goed drogen. Met ons brede aanbod aan verschillende kleuren en vormen is er altijd wel een afwasborstel die bij jouw interieur past!
Stylen met Sorbo 03

Stylen met Sorbo

Onze schoonmaakhulpmiddelen maken de schoonmaak niet alleen makkelijker, maar ook leuker! We zijn namelijk altijd op zoek naar de nieuwste trends op schoonmaak- en interieurgebied. Je kent misschien onze Printlijn wel, die elk jaar weer een ander jasje heeft. Dit jaar past de Printlijn ‘Home Deco’ helemaal bij de moderne, donkere keuken. Deze keukens stralen een luxueus en overdadig gevoel uit. En omdat schoonmaakspullen nu eenmaal thuishoren in een keuken, hebben wij dit jaar een mooie lijn die helemaal in het plaatje past. Van microvezeldoeken met een trendy grafische print tot zwarte of donkergroene afwasborstels: met de Home Deco-lijn maak je jouw keuken helemaal af.

Maar niet iedereen heeft graag een donkere keuken: misschien past het niet goed bij de rest van het huis, of misschien wil je gewoon een dot kleur in de keuken. Gelukkig komen kleurige accenten in de keuken ook weer helemaal terug. Vooral de subtiele pasteltinten zijn een nieuwe trend op keukengebied. Onze keukenfavorieten, zoals de Quick & Easy afwasborstel en de microvezeldoeken, zijn ook verkrijgbaar in trendy tinten als mint, lichtblauw of roze. Deze frisse kleuren zorgen voor een leuk contrast in de lichte, kleurige keuken. Met onze kleurrijke schoonmaakhulpjes wordt elke keuken een vrolijke ruimte!

Om jouw keuken een nieuwe look te geven hoef je echt de sloophamer niet tevoorschijn te halen. Een paar nieuwe accessoires doen vaak al wonderen! Groepeer jouw mooiste accessoires, poetsdoeken en voeg een (kruiden)plantje toe voor een beetje levendigheid in de keuken. Met onze stylingtips kan jouw keuken zo in een woontijdschrift!