Schoon huis met huisdieren

Hoe houd je jouw huis schoon en fris met dieren in huis?

Jouw viervoeter is natuurlijk de liefste en allerleukste. Geen twijfel over mogelijk! Maar vind je jouw hond of kat nog steeds zo leuk, als hij of zij er weer een enorme bende van gemaakt heeft? We delen een paar tips om jouw huis op orde te houden met een huisdier in huis.

 

1. Mandjes en kleedjes
Heeft jouw huisdier een mandje of kleedje, waarop hij lekker ligt te snorren? Probeer er een routine van te maken om deze wekelijks te stofzuigen of in de wasmachine te gooien. Dat scheelt heel wat luchtjes en rond dwarrelende haren.

2. Haren, haren en nog eens haren
Jouw pluizenbol is ontzettend schattig. Maar al die haren zijn soms wel wat irritant. Dagelijks even snel stofzuigen, helpt al heel wat. Heb je gladde vloeren? Ideaal! Dan kun je wekelijks even met een natte dweil de overtollige haren verwijderen.

3. Kattenbak schoonmaken
Heb je een kat en een kattenbak? Het is een vervelend klusje, maar iedere dag even de bevuilde korrels verwijderen, scheelt je veel geld en werk. Wanneer je dit niet dagelijks of om de dag doet, gaat het stinken en kun je alle kattenbakkorrels wegkieperen!

4. De bank fris houden
Is de favoriete plek van jouw hond of kat ook de bank? Iedere dag even een stofzuiger over de bank halen, is dan geen overbodige luxe. Zo houd je de bank vrij van haren en geurtjes.

5. De vloer schoonhouden
Komt jouw hond of kat met modderpootjes binnen? Een dweil binnen handbereik is met een huisdier in huis ideaal om dit soort onverwachte vlekken te lijf te gaan. Met de handige Sorbo Spraymop heb je die vervelende vlekken zo weggepoetst.

6. Luchten
En last but not least. Onderschat het vermogen van frisse lucht niet! Probeer dagelijks meerdere keren goed te luchten. Gooi de ramen maar open. Zo zullen alle nare luchtjes het huis snel verlaten.