Slaapkamer 01

Hoe maak ik mijn slaapkamer schoon?

De slaapkamer schoonmaken, hebben we daar nou echt hulp bij nodig? Het zal je verbazen wat de impact van een onopgeruimde, vieze kamer op je gezondheid kan zijn! Een rommelige slaapkamer kan namelijk voor stress zorgen en misschien zelfs slaapproblemen veroorzaken. Je wilt toch niet dat rommel en chaos het laatste is dat je ziet voordat je heerlijk rustig gaat slapen? Gelukkig hoeft het schoonmaken van je slaapkamer geen monsterklus te zijn, dankzij deze Sorbo slaapkamer-schoonmaaktips 😉!

Een opgeruimde slaapkamer voor een rustige slaap

Voordat we beginnen met schoonmaken, gaan we eerst de slaapkamer opruimen. Hier wat handige opruimtips die je in een paar minuten kan doen, maar die een wereld van verschil maken!

1. Ruim alle kleding op, zowel schoon als vies. Rondslingerende kleding geeft altijd een rommelig beeld, hoe netjes de rest van je slaapkamer ook is. Neem elke dag even de tijd om vieze kleding in de wasmand te gooien en leg schone, gevouwen kleding terug in de kledingkast. Zo voorkom je dat de was zich op gaat stapelen!

2. Gooi het afval weg. Rondslingerende bonnetjes, snoeppapiertjes, lege verpakkingen… Dit soort kleine rommeltjes verzamelen zich al snel in je slaapkamer. Vaak vergeet je ze ook mee te nemen als je ’s ochtends naar beneden gaat. Ruim al deze kleine rommeltjes dus op en leer je zelf de gewoonte aan om dit elke ochtend meteen te doen. Je kunt ook een kleine prullenbak aanschaffen die je ergens onder schuift. Wel geregeld legen!

3. Organiseer je decoratiespulletjes. Nachtkastjes en andere oppervlakken worden al snel verzamelingen van kleine decoratiespulletjes, fotolijstjes en andere spulletjes die je graag bij de hand houdt, zoals boeken of waterglazen. Zet waar mogelijk alles terug op zijn eigen plek en was waterglazen en ander servies geregeld af. Het is helemaal ideaal als jouw nachtkastje een laatje heeft: organiseer deze met speciale bakken, zodat je zonder moeite je leesbril of andere accessoires kan pakken. Hoe minder in het zicht ligt, hoe rustiger de kamer oogt. De decoratie die je toch graag wilt laten staan, kun je ordenen op een mooie tray of dienblad. Houd de decoratie in je slaapkamer altijd rustig en geordend.

4. Benut alle ruimte in je slaapkamer. Heb je veel ruimte onder je bed, maar niet in je kledingkast? Of heb je bovenop de kledingkast nog loze ruimte? Investeer dan in dozen of leuke koffers die je onder je bed of op je kast kun schuiven. Bewaar hier bijvoorbeeld je schoenen of seizoenskleding in. Je slaapkamer en kledingkast zullen je dankbaar zijn!

Slaapkamer 02

De snelle schoonmaak

Nu alles keurig aan de kant is, kun je eindelijk beginnen aan de schoonmaak. Niet iedereen heeft zin of tijd om elke week een grondige schoonmaakbeurt te houden, dus hier wat handige tips om snel je slaapkamer schoon en fris te maken!

1. Maak je bed op. Vind je het zinloos om je bed op te maken, omdat je er ’s avonds toch weer in ploft? Dat is misschien wel zo, maar een opgemaakt bed ziet er een stuk netter uit dan een rommelig bed en geeft jouw slaapkamer meteen een hele andere uitstraling. Sla je bed open als je opstaat, zet een raam open en laat je bed heerlijk luchten terwijl jij door je ochtendroutine heen gaat. Als je klaar bent, neem je even een paar minuutjes om je bed op te maken. Je zult zien dat een prachtig opgemaakt bed er een stuk meer uitnodigend uit ziet na een dag werken!

2. Neem alle oppervlakken even af met een microvezeldoek. Nu alle rommeltjes en decoratie keurig opgeruimd zijn, kun je de oppervlakken van de nachtkastjes en kasten even stoffen met een droge microvezeldoek. Zo blijft jouw slaapkamer lekker stofvrij en het kost maar een paar minuutjes!

3. Geef de slaapkamer een korte stofzuigerbeurt. Als je wat extra tijd over hebt, kun je snel even met een stofzuiger of bezem door je slaapkamer gaan. Je hoeft geen meubels te verplaatsen, maar vlieg gewoon even over het hele vloeroppervlak. Een slaapkamer zonder haren en rommeltjes oogt al een stuk frisser!

4. Maak spiegels schoon met de Sorbo Glansdoek. Met deze speciale, zachte microvezeldoek veeg je zo alle vingerafdrukken van je spiegels, waardoor ze weer gaan glanzen. En zo kun je jouw schone slaapkamer twee keer zien!

Slaapkamer 03

De grondige slaapkamerschoonmaak

De snelle schoonmaak is ideaal om jouw slaapkamer snel weer fris en gezellig te maken, maar af en toe heeft deze ruimte toch echt een grondige poetsbeurt nodig. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn met deze Sorbo tips:

1. Haal het bed af en was wat je kunt in de wasmachine. Als je gaat stoffen en poetsen, dwarrelt dat stof natuurlijk ergens naartoe, waaronder je bed! Haal dus alvast het bed af en was kussenslopen, het dekbed, matrashoezen en de rest in de wasmachine. Je dekbed kun je uit het raam hangen zodat deze lekker fris wordt en weer die heerlijke geur van frisgewassen beddengoed krijgt. Je zult merken dat je na het poetsen maar wat graag in een schoon bed duikt!

2. Begin met het stoffen en afnemen van alle oppervlakken. Til nu ook alle spulletjes even op om ook eronder te stoffen, en vergeet bedpoten, laadjes van nachtkastjes, plinten etc. niet.

3. Stof lampenkappen en gordijnen. Neem lampenkappen, gordijnrails en andere verstopte en moeilijk bereikbare hoekjes ook even af met een stoffer of een microvezeldoek. Er verzamelt zich namelijk aardig wat stof op deze plekken, vooral omdat je ze niet altijd ziet!

4. Lap de binnenkant van de ramen. Wat is er heerlijker dan een prachtig uitzicht zodra je opstaat? Daarvoor moet je natuurlijk wel door de ramen heen kunnen kijken! Neem tijdens de grondige schoonmaak ook even de tijd om de binnenkant van de ramen te lappen en de kozijnen af te nemen.

5. Dan is het nu tijd voor de stofzuiger! En dit keer zul je helaas wel alle meubels even van de plek moeten halen, zodat je overal goed bij kunt. Haal kleden en andere spullen ook van de grond. Even grondig stofzuigen: zo heb je ook meteen een goede work-out!

6. Zet alles weer terug op zijn plek en maak je bed op. Jouw slaapkamer is weer helemaal schoon! En de beste beloning na dit harde werk is het heerlijke schone bed waar je straks in kan ploffen 😊.