Eenvoudig en snel schone vloeren met de Sorbo Premium-lijn

Bij Sorbo Premium hebben we allerlei verschillende vloerwissers: platte vloerwissers, vloermoppen en zelfs wissers met een spraysysteem. Omdat jouw vloer pas echt goed schoon wordt als je de juiste tools gebruikt, zetten we hier de verschillende dweilen onder elkaar. Hoe maak je de vloer het beste schoon?

Eerst stoffen, daarna stofzuigen, dan dweilen

Voordat je met de grote schoonmaak begint is het goed om een plan van aanpak te maken. Wanneer je de vloer gaat schoonmaken is het namelijk handig om hier een vaste volgorde in aan te houden. Stof als eerste de meubels af met een plumeau of droge microvezeldoek. Omdat tijdens het stoffen een deel van het stof dan op de vloer dwarrelt, is het slim om pas daarna de vloer te stofzuigen. Daarbij haal je het grove vuil weg, maar het fijne vuil blijft vaak nog achter. . Ook komt er bij het stofzuigen altijd een beetje stof vrij. Als je als laatste ook nog de vloer dweilt, is die helemaal schoon! Maar welke dweil is nu de beste keuze?

Vlakmop versus dweilmop
Je hebt vast wel eens in de winkel gezien dat er twee typen dweilen bestaan: de platte vloerwisser (of ‘vlakmop’) en de vloermop. Het verschil zit in de hoeveelheid water die de dweilen vasthouden: een katoenen of viscose vloermop houdt meer water vast dan de platte wisser. Hierdoor kun je met deze dweilen het vuil goed losweken en de vloer extra goed reinigen. Een vloermop is daarom ideaal voor een badkamer of bijkeuken met een harde vloer.

Voor een kwetsbare vloer, zoals hout of parket, is het juist beter om deze niet te nat te maken. Met te veel vocht kun je zo’n vloer beschadigen of lelijke kringen achterlaten. Kies dan voor een vlakmop. Daarmee wordt de vloer niet te nat, waardoor je het hout niet beschadigt. Ook is de vloer sneller droog en voorkom je dat er strepen of kringen ontstaan.

Het voordeel van de Sorbo Premium-lijn is dat je beide dweilen aan dezelfde metalen steel kunt bevestigen. Dankzij het Quick Click-systeem kun je heel eenvoudig wisselen tussen de verschillende opzetstukken. Je kunt hierbij kiezen tussen een vaste en een uitschuifbare steel.

Tip: Sorbo Premium biedt ook een speciale scrub-doek voor de vlakmop. Zo kun je ook in de woonkamer de lastigere vlekken aanpakken.

Snelle schoonmaak – vloerwisser met spraysysteem
Een speciale variant van de vlakmop is de vloerwisser met spraysysteem. Met deze vloerwisser kun je de vloer een snelle poetsbeurt geven. Ideaal wanneer er onverwacht visite langskomt of als je alleen een klein oppervlak wil dweilen. Het handige aan deze vloerwisser is dat je geen emmer sop nodig hebt, de wisser heeft namelijk een reservoir met spraykop. Vul het reservoir met wat schoonmaakmiddel en water, maak de vloer vochtig met het spraysysteem en ga er overheen met de dweil.

Bij deze set krijg je een microvezeldweil, deze is geschikt voor de meeste harde vloeren, zoals tegels en laminaat. Micovezel heeft een absorberende en reinigende werking; het trekt vuil aan in plaats van het te verplaatsen. Hierdoor wordt de vloer weer stralend schoon!

Tip: ben je toe aan een nieuwe dweildoek? De Premium microvezeldweil is ook los te verkrijgen.

Kies de juiste dweil