Schoonmaakdoeken 01

Een doek voor elke hoek: de Sorbo Schoonmaakdoeken Gids

Zoveel doeken, zoveel hoeken: voor elke ruimte en gaatje in huis lijkt er wel een aparte doek te bestaan. Speciale doeken voor de badkamer, schermdoeken, microvezeldoeken…. Ook in ons assortiment kun je veel verschillende schoonmaakdoeken vinden. Maar welke doek gebruik je nu waarvoor? Je kunt het allemaal lezen in de grote Sorbo Schoonmaakdoeken Gids!

Vaatdoeken en viscose: absorberen als de beste

Vaatdoeken zijn onmisbare doeken in de keuken. Even snel het fornuis schoonmaken als je geknoeid hebt, het aanrecht drogen na de afwas of snel de keukentafel schoonmaken: we gebruiken de trouwe vaatdoek vaker dan we denken. Omdat je de vaatdoek meestal gebruikt in de keuken en bij - de naam zegt het al - de vaat, gebruik je hem dus vaak in natte situaties. Daarom heb je een doek nodig die goed vocht kan absorberen!

Je zult daarom ook wel zien dat de meeste vaatdoeken zijn gemaakt van viscose. Viscose wordt gemaakt van natuurlijke houtvezels, die vervolgens met een chemisch proces worden omgezet in viscosevezels. Het voordeel van dit materiaal is dat het heel goed vocht absorbeert, maar ook gemakkelijk uit te wringen is. Ideaal dus om het aanrecht mee droog te maken! Naast vaatdoeken van viscose zijn er ook vaatdoekjes van badstof. Badstof is een speciaal katoenweefsel, waarin de draden in lusjes zijn geweven. Dankzij deze lusjes kunnen badstof doeken ook veel vocht opnemen en vasthouden.

Je kent ze misschien wel: onze knalgele Sorbonettes, een klassieker in het schoonmaakschap! Deze superdoekjes worden gemaakt van hoogwaardige viscose, waardoor ze ook niet pluizen tijdens het schoonmaken. Dit maakt de doekjes ideaal voor in de keuken, maar ook in de rest van het huis. Niet voor niets bestaan deze doekjes al superlang!

Schoonmaakdoeken 02

Zemen en andere schoonmaakdoeken voor ramen

Ramen lappen: niet iedereen vindt het even leuk werk, vooral niet als er strepen achterblijven! Een goede doek kan jou bij dit klusje ook goed helpen. De eerste stap om strepen te voorkomen is om de trekker geregeld schoon en droog te maken, zodat je het vuil niet nogmaals over het raam trekt. Met een goede zeem is dat een eitje. Vroeger werden zemen van gemsleer gemaakt. De Engelse benaming ‘chamois’ doet hier nog aan denken, want dat betekent ook gems! Tegenwoordig hoeven er geen gemzen meer te sneuvelen. Natuurzemen worden namelijk gemaakt van schapenleer, het gedomesticeerde nichtje van de gems, en er zijn ook synthetische zemen verkrijgbaar.

Dankzij de speciale behandeling van het leer kan de zeem enorm veel vocht opnemen en ook weer loslaten als je de doek uitwringt. Ideaal om de kozijnen en de trekker mee te drogen dus, en dankzij het zachte materiaal laat een zeem ook geen krassen achter. Naast zemen heeft Sorbo ook een heuse microvezel raamdoek! Microvezels hebben sowieso al een hoog absorberend vermogen, maar dankzij de wafelstructuur kan de raamdoek nog meer vocht opnemen. Ideaal dus om de kozijnen te drogen na het ramenlappen, zodat jouw ramen stralend schoon blijven.

De macht van de microvezeldoek: geschikt voor alles

Een grondig en streepvrij schoonmaakresultaat met alleen een beetje water? Klinkt als een wonder, maar dat is toch echt wat een microvezeldoek kan! De unieke samenstelling van de doek trekt namelijk vuil, stof en vocht aan en houdt dit vast in het materiaal, totdat de doek flink uitgeklopt wordt. Hierdoor kun je de microvezeldoek op allerlei manieren gebruiken. Droog als stofdoek, of maak hem een beetje vochtig om vetvlekken te verwijderen. Je kunt er kozijnen mee drogen of de vloer mee dweilen. En het beste is: je kunt de microvezeldoek ook gewoon wassen in de wasmachine, waardoor je er nog langer gebruik van kunt maken.

Niet zo heel gek dus dat de microvezeldoek echt een van de sterren van de Sorbo-lijn is. Daarom zetten wij deze doeken ook altijd in het zonnetje met mooie kleuren of trendy prints. Deze schoonmaaksupersterren mogen namelijk wel gezien worden! En zo kun je er altijd eentje bij de hand houden, voor de vele ongelukjes in huis 😉

Naast de gewone microvezeldoeken hebben wij ook veel speciale doeken met ieder hun eigen kracht. Ken jij deze al:

2-in-1 Microvezeldoek

Dubbele werking in 1 doek, dat is de 2-in-1 microvezeldoek! Met de zachte kant kun je prima poetsen en met de scrublaag kun je krasvrij kwetsbare oppervlakken scrubben.

Sponsdoek

De sponsdoek is een spons en microvezeldoek in één: tussen de microvezellagen zit namelijk een spons voor nog meer vochtabsorptie!

Glansdoek

Deze zachte doek met speciale coating maakt de glansdoek ideaal voor het schoon en vetvrij maken van beeldschermen en spiegels.

Antikalkdoek

Deze unieke dubbelzijdige microvezeldoek heeft een ruwe kant om kalkaanslag krasvrij van kranen te verwijderen en een zachte kant om de strepen weg te poetsen.

RVS doek

Dankzij de speciale coating kun je de RVS doek gebruiken om jouw kranen schoon te poetsen en zo kalkaanslag te voorkomen.

Switch Wondervaatdoek

De Switch Wondervaatdoek absorbeert als de beste en is zelfs mee te wassen in de vaatwasser. Zo switch je zo weer naar een schone vaatdoek!