Schoonmaakadvies

Wij delen graag onze kennis zodat schoonmaken alleen maar leuker en makkelijker wordt!

Wat is duurzamer: vaatwasser of handafwas?

De afwas is in de meeste huishoudens een dagelijks terugkerend ritueel. Hoewel er in steeds meer keukens een vaatwasser te vinden is, zijn er nog altijd mensen die de afwas elke dag met de hand doen. Wat is nou eigenlijk beter voor het milieu, de vaatwasser of de handafwas?

Een huis zonder fruitvliegjes, mieren en muggen: zo doe je dat

De was kan weer buiten opgehangen worden, de zonwering gaat omlaag en er liggen ijsjes in de vriezer. Kortom: je huishouden is ingesteld op de zomer. Helaas is het warme weer ook de tijd van de fruitvliegjes, mieren en andere insecten. Wat kun je doen om deze insecten buiten de deur te houden?

Een schoon studentenhuis, hoe doe je dat?

Studenten staan meestal niet bekend om hun netheid. Of je nu een kamer huurt in een studentengang van een groot studentencomplex of met een aantal studenten samen in een huis woont, het is vaak een hele uitdaging om het schoon te houden. In deze blog hebben we een aantal handige schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet, ook voor luie studenten!

Helpende handjes in het huishouden

In huis moet heel wat gebeuren. Stofzuigen, afstoffen, ramen lappen, de afwas en het sanitair schoonmaken… Een extra paar helpende handjes zijn daarbij erg welkom. Hoe kun je je kinderen het beste bij het huishouden betrekken? In elk geval is het aan te raden om op tijd te beginnen je kind in het huishouden te laten meedoen.

Voorjaarsschoonmaak checklist: ga opgeruimd de zomer in met deze tips!

Van oudsher is de voorjaarsschoonmaak een van de grootste schoonmaakbeurten van het jaar. Alle kamers worden ondersteboven gekeerd en van plafond tot vloer grondig gepoetst. Meubels worden afgestoft, ramen gelapt, vloeren geboend en spullen uitgezocht. Met een schoon en opgeruimd huis ga je fris de zomer in.

Hoe houd je jouw huis schoon en fris met dieren in huis?

Jouw viervoeter is natuurlijk de liefste en allerleukste. Geen twijfel over mogelijk! Maar vind je jouw hond of kat nog steeds zo leuk, als hij of zij er weer een enorme bende van gemaakt heeft? We delen een paar tips om jouw huis op orde te houden met een huisdier in huis.

Wat is nu de juiste dweil?

Het dweilen van de vloer zorgt ervoor dat deze écht schoon wordt. Maar hoe pak je dit het beste aan, en welke dweil is nu de beste keuze? Dit hangt af van het type vloer en de plek in huis.

Ramen lappen zonder ladder: zo doe je dat!

Het is weer vrijdag de 13e, de dag waarop je het beste zwarte katten en ladders kunt vermijden om extra ongeluk te voorkomen. Maar wat nu als de ramen op de bovenverdieping aan een wasbeurt toe zijn en er geen glazenwasser in de buurt is? Of wanneer je liever veilig met beide voeten op de grond wil blijven staan, maar toch de ramen wilt lappen? Om je op weg te helpen hebben we hieronder tips verzameld voor het streeploos én ladderloos wassen van de ramen.

Copyright 2018 Sorbo © All Rights Reserved