Schoonmaakadvies

Wij delen graag onze kennis zodat schoonmaken alleen maar leuker en makkelijker wordt!

Keuken schoonmaken 01

Hoe maak ik mijn keuken snel en gemakkelijk schoon?

De keuken is misschien wel de belangrijkste ruimte van het huis, vooral met de feestdagen! Want waar maak je anders die heerlijke kerstmaaltijden klaar? Maar omdat er zoveel gebeurt in de keuken, wordt deze ook wel snel vies. Wil je jouw keuken schoonmaken voor de feestdagen, maar heb je niet veel tijd? Niet getreurd: wij vertellen jou hoe je de keuken snel en gemakkelijk schoon maakt!

Huis klaarmaken voor winter 01

Maak jouw huis klaar voor de winter met deze groene tips!

Nu de dagen korter en kouder worden, brengen we natuurlijk meer tijd thuis door. Deze maand is het ideale moment om jouw huis helemaal klaar te maken voor een gezellige winter! Maar dit jaar doen we het even anders, want dit jaar wordt Sorbo groen! Wat kun je nu al doen als je niet in één klap je huis energieneutraal kunt maken? We gaan ons met kleine, duurzame stapjes op de winter voorbereiden, want wat is er leuker dan op een groene manier richting de feestdagen te gaan?

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Hoe maak ik zelf milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor een groener huishouden?

Bij Sorbo houden we ervan om regelmatig schoon te maken zodat we in een fris een opgeruimd thuis leven. Maar net als jij zijn we ons ook bewust van de noodzaak milieuvriendelijker te gaan leven. Het gebruik van allerlei heftige schoonmaakmiddelen past daar niet meer bij. Reguliere schoonmaakmiddelen bevatten namelijk allerlei chemische ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor het binnenklimaat van jouw huis, voor jou én voor het milieu. Gelukkig is het best makkelijk om van een paar eenvoudige en makkelijk verkrijgbare ingrediënten zelf schoonmaakmiddelen te maken. We gaan dus duurzaam doe-het-zelven!

Stof

Alles wat je moet weten over stof

Stof: het is misschien wel de grootste irritatie in het huishouden. Heb je net het hele huis onder handen genomen, ligt het er een paar dagen later gewoon weer een laagje stof. Overal. Steeds weer! Hoe kan dat eigenlijk? Maak je geen zorgen, het ligt gelukkig niet aan jouw huishoudelijke vaardigheden, maar aan het stof. Maar wat is stof nou eigenlijk, waarom blijft het maar verschijnen en hoe pak je het stoffen van jouw huis het effectiefst aan? We vertellen je er alles over.

Zomerschoonmaak

Schoonmaaktips voor zes zomerse klussen

Wat is het toch heerlijk dat de zomer weer volop in gang is! We kunnen weer lekker buiten zitten, een terrasje pakken en genieten van vrije dagen. Schoonmaken is deze maand waarschijnlijk even niet het eerste waar je aan denkt! Maar het huishouden gaat gewoon door en samen met de zomer komen er hele andere schoonmaakklussen om de hoek kijken. Van vieze kliko’s tot fruitvliegjes – met onze tips voor de zomerschoonmaak kan je zo snel mogelijk weer van de zomer gaan genieten!

Gezond lichaam

Schoonmaken is gezond: een schoon huis, een gezond lichaam

Onze grootouders zeiden het al: rust, reinheid en regelmaat is het recept voor een gezond leven. En regelmatig het huishouden doen is goed voor je mentale en fysieke gezondheid! In het vorige deel van dit tweeluik vertelden we je hoe je mindfulness kan inzetten om tijdens het schoonmaken te ontspannen. Ook hadden we het over hoe ongezond rommel is. Deze week richten we ons op je lichamelijke gezondheid.

Ontstressen

Schoonmaken is gezond: ontstressen met een poetsdoek!

Een ding is zeker: een schoon en opgeruimd huis is fijn om in te leven! We horen je gelijk denken: “Ja, maar ik heb het hartstikke druk en een heleboel stress. Ik wil ontspannen, niet poetsen!” Dat snappen we. Deze maand gaan we je helpen omdenken. Wat nou als we je vertellen dat schoonmaken goed voor je is en dat je door regelmatig het huishouden te doen je aan je mentale gezondheid kunt werken?

Fouten tijdens het schoonmaken

7 veel gemaakte fouten tijdens het schoonmaken

Als het op schoonmaken aankomt, willen we het allemaal goed doen. Een stralend schoon huis is natuurlijk veel fijner om in te leven! Voor veel mensen is het huishouden iets waar we eigenlijk maar een slag naar slaan, want maar weinigen hebben geleerd hoe je zoiets echt goed aanpakt. Het gevolg: schoonmaakgewoontes die helemaal niet zo hygiënisch zijn. En vergeten we niet van alles? Kan het misschien veel efficiënter? Heb jij het vermoeden dat jij ook schoonmaakfouten maakt en wil je weten hoe het beter kan? Dan is dit de blog voor jou!

Coronamaatregelen infographic

Coronamaatregelen infographic

Zie jij door alle Corona-maatregelen het bos niet meer, of wil je graag weten welke plekjes je nu iets vaker schoon moet maken? Wij hebben ze allemaal nog even voor je op een rijtje gezet. Print hem uit en plak hem op de koelkast, op de wc-deur, op de achterbank of op je badkamerspiegel.

Handigheidjes 01

Huishoudelijke handigheidjes: tips voor een snelle schoonmaak

We denken vaak dat schoonmaken een klus is die veel tijd en moeite kost. Omdat we er daardoor te lang tegenaan hikken, komt het er soms niet eens van en dat is nergens voor nodig! In vorige blogs vertelden we je al alles over het aanleren van gewoontes die je helpen efficiënter schoon te maken en hoe je de voorjaarsschoonmaak het beste aanpakt. Deze maand geven we je kleine handigheidjes die het schoonmaken nog net wat extra makkelijker maken. Nog even en je gaat als een speer door het huishouden!

Badkamer schoon 01

Hoe maak ik mijn badkamer schoon?

De badkamer: een ruimte waar je elke dag meerdere keren in komt, maar die bij het schoonmaken toch vaak een beetje een ondergeschoven kindje blijkt. Veel mensen poetsen geregeld de douchehoek, en maken de wc schoon, maar eigenlijk verdient de hele badkamer wel vaker een grondige schoonmaakbeurt. Daar gaan we je mee helpen. Daarom deze maand bij Sorbo: hoe maak ik de badkamer goed schoon?

Copyright 2018 Sorbo © All Rights Reserved