Schoonmaakadvies

Wij delen graag onze kennis zodat schoonmaken alleen maar leuker en makkelijker wordt!

Moeilijk bereikbare plekken 01

De Sorbo schoonmaakgids voor moeilijk bereikbare plekken

Vloeren, meubels en ramen maken we geregeld schoon, maar maak jij het plafond wel eens schoon? De jaloezieën of plafondlampen? Deze plekjes zijn vaak moeilijk te bereiken en worden dan nog wel eens vergeten tijdens de schoonmaak. Gelukkig zijn er heel wat handige trucjes waardoor je zelfs deze plekken in een handomdraai schoonmaakt. Daarom zetten wij deze maand de lastige plekken in het zonnetje in onze gids voor moeilijk bereikbare plekken!

Sorbo Recycling__LD0167_small

De aantrekkingskracht van de Sorbo Smart Catcher

Een duurzame stofdoek die alle andere stofdoeken en wegwerpdoekjes overbodig maakt? Een doek die niet alleen stof, maar ook kruimels en haren op kan nemen? Maak kennis met onze nieuwste vuilmagneetdoek: de Sorbo Smart Catcher! Wil jij weten hoe deze revolutionaire stofdoek precies werkt en wat ons testpanel ervan vindt? Lees dan snel verder!

Slaapkamer 01

Hoe maak ik mijn slaapkamer schoon?

De slaapkamer schoonmaken, hebben we daar nou echt hulp bij nodig? Het zal je verbazen wat de impact van een onopgeruimde, vieze kamer op je gezondheid kan zijn! Een rommelige slaapkamer kan namelijk voor stress zorgen en misschien zelfs slaapproblemen veroorzaken. Je wilt toch niet dat rommel en chaos het laatste is dat je ziet voordat je heerlijk rustig gaat slapen? Gelukkig hoeft het schoonmaken van je slaapkamer geen monsterklus te zijn, dankzij deze Sorbo slaapkamer-schoonmaaktips 😉!

Schoonmaakdoeken 01

Een doek voor elke hoek: de Sorbo Schoonmaakdoeken Gids

Zoveel doeken, zoveel hoeken: voor elke ruimte en gaatje in huis lijkt er wel een aparte doek te bestaan. Speciale doeken voor de badkamer, schermdoeken, microvezeldoeken…. Ook in ons assortiment kun je veel verschillende schoonmaakdoeken vinden. Maar welke doek gebruik je nu waarvoor? Je kunt het allemaal lezen in de grote Sorbo Schoonmaakdoekengids!

Home Deco__LD0256_small

Stylen met Sorbo: maak jouw keuken klaar voor 2021

De keuken is in veel huizen het hart van het huis. Nu open plan living steeds populairder wordt, wordt de keuken ook vaker bij de leefruimte betrokken. Maar omdat een keuken ook echt een werkruimte is, wordt het al snel rommelig. Tijd om wat gezelligheid en warmte in de keuken te brengen, zodat je deze ook met trots kunt laten zien! Wil je weten hoe je dat doet, zonder dat je meteen hele keuken hoeft te verbouwen? Eén woord: accessoires! Van mooie eetkamerstoelen tot het Sorbo doekje over de kraan: met een paar welgeplaatste accessoires verander jij jouw saaie keuken zo in een waar styling-paradijs!

Schoonmaakvoornemens 01

Schoonmaakvoornemens voor het nieuwe jaar

Het is alweer een nieuw jaar en we zitten natuurlijk allemaal bomvol goede voornemens. Gezonder eten, meer bewegen, misschien is zelfs vaker schoonmaken een van jouw doelen voor het nieuwe jaar. Maar ze volhouden is vaak een heel ander verhaal. Daarom helpen wij jou een handje met de schoonmaakvoornemens. We hebben een handig lijstje met korte klusjes gemaakt, die vaak in minder dan een minuut zijn te voltooien. Als je deze klusjes vaak genoeg doet, zal je merken dat ze al snel een gewoonte worden en dat jouw huis ook schoon en fris blijft!

Keuken schoonmaken 01

Hoe maak ik mijn keuken snel en gemakkelijk schoon?

De keuken is misschien wel de belangrijkste ruimte van het huis, vooral met de feestdagen! Want waar maak je anders die heerlijke kerstmaaltijden klaar? Maar omdat er zoveel gebeurt in de keuken, wordt deze ook wel snel vies. Wil je jouw keuken schoonmaken voor de feestdagen, maar heb je niet veel tijd? Niet getreurd: wij vertellen jou hoe je de keuken snel en gemakkelijk schoon maakt!

Huis klaarmaken voor winter 01

Maak jouw huis klaar voor de winter met deze groene tips!

Nu de dagen korter en kouder worden, brengen we natuurlijk meer tijd thuis door. Deze maand is het ideale moment om jouw huis helemaal klaar te maken voor een gezellige winter! Maar dit jaar doen we het even anders, want dit jaar wordt Sorbo groen! Wat kun je nu al doen als je niet in één klap je huis energieneutraal kunt maken? We gaan ons met kleine, duurzame stapjes op de winter voorbereiden, want wat is er leuker dan op een groene manier richting de feestdagen te gaan?

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Hoe maak ik zelf milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor een groener huishouden?

Bij Sorbo houden we ervan om regelmatig schoon te maken zodat we in een fris een opgeruimd thuis leven. Maar net als jij zijn we ons ook bewust van de noodzaak milieuvriendelijker te gaan leven. Het gebruik van allerlei heftige schoonmaakmiddelen past daar niet meer bij. Reguliere schoonmaakmiddelen bevatten namelijk allerlei chemische ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor het binnenklimaat van jouw huis, voor jou én voor het milieu. Gelukkig is het best makkelijk om van een paar eenvoudige en makkelijk verkrijgbare ingrediënten zelf schoonmaakmiddelen te maken. We gaan dus duurzaam doe-het-zelven!

Stof

Alles wat je moet weten over stof

Stof: het is misschien wel de grootste irritatie in het huishouden. Heb je net het hele huis onder handen genomen, ligt het er een paar dagen later gewoon weer een laagje stof. Overal. Steeds weer! Hoe kan dat eigenlijk? Maak je geen zorgen, het ligt gelukkig niet aan jouw huishoudelijke vaardigheden, maar aan het stof. Maar wat is stof nou eigenlijk, waarom blijft het maar verschijnen en hoe pak je het stoffen van jouw huis het effectiefst aan? We vertellen je er alles over.

Zomerschoonmaak

Schoonmaaktips voor zes zomerse klussen

Wat is het toch heerlijk dat de zomer weer volop in gang is! We kunnen weer lekker buiten zitten, een terrasje pakken en genieten van vrije dagen. Schoonmaken is deze maand waarschijnlijk even niet het eerste waar je aan denkt! Maar het huishouden gaat gewoon door en samen met de zomer komen er hele andere schoonmaakklussen om de hoek kijken. Van vieze kliko’s tot fruitvliegjes – met onze tips voor de zomerschoonmaak kan je zo snel mogelijk weer van de zomer gaan genieten!

Gezond lichaam

Schoonmaken is gezond: een schoon huis, een gezond lichaam

Onze grootouders zeiden het al: rust, reinheid en regelmaat is het recept voor een gezond leven. En regelmatig het huishouden doen is goed voor je mentale en fysieke gezondheid! In het vorige deel van dit tweeluik vertelden we je hoe je mindfulness kan inzetten om tijdens het schoonmaken te ontspannen. Ook hadden we het over hoe ongezond rommel is. Deze week richten we ons op je lichamelijke gezondheid.

Copyright 2018 Sorbo © All Rights Reserved