Schoonmaakadvies

Wij delen graag onze kennis zodat schoonmaken alleen maar leuker en makkelijker wordt!

Eenvoudig en snel een schone vloer met de Sorbo Premium-lijn

Bij Sorbo Premium hebben we allerlei verschillende vloerwissers: platte vloerwissers, vloermoppen en zelfs wissers met een spraysysteem. Omdat jouw vloer pas echt goed schoon wordt als je de juiste tools gebruikt, zetten we hier de verschillende dweilen onder elkaar. Hoe maak je de vloer het beste schoon?

De Sorbo schoonmaakchallenge: De Vergeten Hoekjes

Doe mee met onze schoonmaakchallenge! De herfst is weer in volle gang: de blaadjes vallen van de bomen, het regent volop en de temperaturen zakken steeds verder. Tijd om het in huis gezellig te maken! Om jou een handje te helpen, hebben wij een speciale #schoonmaakchallenge opgesteld: De Vergeten hoekjes! Met deze handige Bingo-kaart weet je zeker dat jouw huis klaar is voor de winter.

Uitdaging: 5 x schoonmaken in 1 minuut!

Je hebt het druk, druk, druk, en als je al tijd hebt voor jezelf dan wil je die niet besteden aan het huishouden. Klinkt dit bekend? Lees dan gauw verder om te ontdekken wat je in slechts 1 minuut kunt schoonmaken!

Hoe maak ik zelf milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen?

Het aanbod aan verschillende schoonmaakmiddelen is groot. Je kunt met een aantal basis ingrediënten heel gemakkelijk zelf schoonmaakmiddelen maken. Jouw zelfgemaakte schoonmaakmiddelen zijn milieuvriendelijk én ze reinigen goed!

Wat is duurzamer: vaatwasser of handafwas?

De afwas is in de meeste huishoudens een dagelijks terugkerend ritueel. Hoewel er in steeds meer keukens een vaatwasser te vinden is, zijn er nog altijd mensen die de afwas elke dag met de hand doen. Wat is nou eigenlijk beter voor het milieu, de vaatwasser of de handafwas?

Een huis zonder fruitvliegjes, mieren en muggen: zo doe je dat

De was kan weer buiten opgehangen worden, de zonwering gaat omlaag en er liggen ijsjes in de vriezer. Kortom: je huishouden is ingesteld op de zomer. Helaas is het warme weer ook de tijd van de fruitvliegjes, mieren en andere insecten. Wat kun je doen om deze insecten buiten de deur te houden?

Een schoon studentenhuis, hoe doe je dat?

Studenten staan meestal niet bekend om hun netheid. Of je nu een kamer huurt in een studentengang van een groot studentencomplex of met een aantal studenten samen in een huis woont, het is vaak een hele uitdaging om het schoon te houden. In deze blog hebben we een aantal handige schoonmaaktips voor je op een rijtje gezet, ook voor luie studenten!

Helpende handjes in het huishouden

In huis moet heel wat gebeuren. Stofzuigen, afstoffen, ramen lappen, de afwas en het sanitair schoonmaken… Een extra paar helpende handjes zijn daarbij erg welkom. Hoe kun je je kinderen het beste bij het huishouden betrekken? In elk geval is het aan te raden om op tijd te beginnen je kind in het huishouden te laten meedoen.

Copyright 2018 Sorbo © All Rights Reserved