De rijke historie van Sorbo

1962 | Nedac

Jacques.H.deJong

Sorbo vindt zijn oorsprong in het bedrijf Nedac. In 1962 startte Jac H. de Jong, journalist, Tweede Kamerlid en ondernemer dit bedrijf. Veel meer dan twee bureaus in een kamertje was dit niet. Als snel bleek zijn harde werk succesvol en Nedac groeide in enkele jaren uit tot een succesvol verkoopkantoor voor huishoudelijke artikelen. Het merk ‘Sorbo’ bestond toen al, maar werd alleen gebruikt voor schoonmaaktextiel.

1966 | Sorbo

2Wafeldoeken(Silvertop)

Jac. H. de Jong vond het tijd voor een nieuwe visie. Zijn idee was om dezelfde merknaam op alle schoonmaakartikelen te plakken. Dit werd de merknaam ‘Sorbo’, afgeleid van ‘absorberen’. Volgens Jac H. de Jong kon er op deze manier doeltreffender reclame gemaakt worden voor het gehele assortiment. De basisuitgangspunten van de huidige merkenfilosofie werden toen al geboren.

1967 | Een nieuw logo

Logo Sorbo 1

Het logo van Sorbo werd ontworpen. In 1967 werd dit logo van ‘Sorbo’ op álle verpakkingen van schoonmaakartikelen gedrukt. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakborstels, sponzen en zemen. Vóór deze tijd hadden deze schoonmaakartikelen andere merknamen, zoals ‘Sibon’ en ‘Eland’.

Jaren ’60 & ’70 | Sorbo hier, Sorbo daar

De naamsbekendheid van SORBO ® groeide in rap tempo. Mede dankzij de reclames met Saartje van de bekende Nederlandse televisieserie Swiebertje. Het deuntje ‘Sorbo hier, Sorbo daar, Sorbo is uw hulp in huis’ is hoogstwaarschijnlijk nog steeds moeiteloos op te dreunen voor iedereen die in deze tijd opgroeide.

Jaren ’70 | Service Merchandising

Sorbo_2m

In de jaren 70 besluit Jac H. de Jong over te gaan op ‘General-service-merchandising’. Dit betekent dat er naast één productgroep, zoals schoonmaak, nog heel veel andere artikelen verkocht werden onder de merknaam SORBO®. Het assortiment van SORBO® breidt uit. Niet alleen schoonmaakartikelen, maar ook veters, panty’s en batterijen droegen nu de naam SORBO®.

Jaren ’80 & ’90 | Assortimentsuitbreiding

Sorbo_1m

De merknaam SORBO® groeit hard en inmiddels kent iedereen in Nederland in de jaren 80 en 90 het merk SORBO ®. Ook het assortiment van Sorbo breidt zich alsmaar uit.

| Logo’s gedurende de jaren

Basis CMYK
SorboKL
Sorbo logo 2004 100mm
Sorbo Oud Logo Kleur
Sorbo Logo Kleur

Het logo van SORBO® veranderde in de loop der jaren. Van hoofdzakelijk blauw veranderde het logo naar geel en later naar roze.

2018 | Sorbo nu

Sorbo Quick & Easy

Nieuwe ontwikkelingen bij SORBO ® zijn de uitbreidingen van de productlijnen. Zo is er nu bijvoorbeeld de productlijn SORBO®, Premium, Tropical Prints en Quick & Easy.

| Trendy designs

FB Trendy Designs

SORBO ® groeit mee met de tijd. Onze schoonmaakartikelen zijn niet alleen gemaakt van de hoogste kwaliteit, de artikelen uit de nieuwe serie zijn ook voorzien van trendy kleuren en printjes. De productlijn Tropical heeft de hipste designs. Een lust voor het oog!

| Innovatieve producten

Het hedendaagse SORBO ® streeft ernaar een innovatieve koploper te zijn. De innovatie en ontwikkeling van nieuwe schoonmaakproducten staat hoog op het lijstje. Denk bijvoorbeeld aan de Switch Wondervaatdoek, die door de hittebestendige en ‘zeem-coating’ dagelijks mee gewassen kan worden in de vaatwasser. Of de Smartbrush die afwassen nog eenvoudiger en prettiger maakt. 

Copyright 2018 Sorbo © All Rights Reserved